• Einsteinstraat 18 3281 NJ Numansdorp

Fiscale aangifte

Aangifte inkomstenbelasting

Iedereen in Nederland betaalt belasting over zijn inkomsten. Het is afhankelijk van het soort inkomen met welke belastingen u te maken krijgt. Heeft u een eenmanszaak, een vennootschap onder firma, een maatschap of een commanditaire vennootschap dan krijgt u te maken met de Wet op de inkomstenbelasting 1964. Maar ook als u niet zelfstandig bent kunt u te maken krijgen met deze wet. Denk maar eens aan uw eigen woning en de aftrekbaarheid van de bijbehorende rente. Het verzorgen van de aangifte inkomstenbelasting kunt u aan ons overlaten. Of dit nu een particulieren aangifte of een ondernemers aangifte is. Wij doen het graag voor u.

Aangifte vennootschapsbelasting

De belastingdienst maakt een onderscheid tussen een lichaam en een natuurlijk persoon. Natuurlijke personen vallen onder de inkomstenbelasting en de lichamen vallen onder de vennootschapbelasting. Al deze lichamen (bijvoorbeeld bv’s en nv’s) krijgen te maken met de Wet op de vennootschapsbelasting 1969 en de Wet op de dividendbelasting 1965. Het verzorgen van deze aangiften doen we graag voor u. Maar ook het opstellen van de verplichte “notulen van algemene vergadering voor aandeelhouders” en het versturen van de “te deponeren stukken” naar de Kamer van Koophandel behoren tot onze werkzaamheden.

Aangifte omzetbelasting

De meeste ondernemers krijgen ook te maken met de Wet op de omzetbelasting 1968. Alleen in uitzonderlijke gevallen zal dit niet zo zijn. Dit betekent dat u over de meeste goederen en diensten die u levert een bepaald percentage in rekening moet brengen bij uw afnemers. Dit bedrag moet u periodiek afdragen aan de belastingdienst. Hoe vaak dit zal zijn zal door de belastingdienst worden bepaald. Nadat u de boekhouding van het betreffende tijdvak bij ons heeft ingeleverd voeren we de administratie in ons systeem in. Zodat we aansluitend de aangifte omzetbelasting kunnen versturen. Ook kunnen we u helpen bij al uw vraagstukken omtrent de omzetbelasting. Welk tarief u in rekening moet brengen en hoe het zit als u goederen of diensten levert aan het buitenland.

Aangifte loonbelasting

Als u als ondernemer besluit om personeel aan te nemen dan krijgt u te maken met de Wet op de loonbelasting 1964. Op het brutoloon van de medewerkers moet u loonheffing inhouden wat u moet afdragen aan de belastingdienst. Het maken en verzenden van deze aangifte loonheffing doen we graag voor u. Maar er is natuurlijk nog meer. Het verstrekken van de salarisstroken hoort bij het indienen van de aangifte. Ook het opstellen van contracten en het advies bij het aannemen van personeel kunt u aan ons over laten.

Het is afhankelijk van het soort inkomen met welke belastingen u te maken krijgt.